Добре дошли
ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ СИ БЪРЗО, ЕВТИНО И ЛЕСНО
Изглед от високо над град Радомир
Триумфална арка в град Радомир
Tалантливите деца на община Радомир
18.10.2019
Празнична програма

18.10.2019
Община Радомир Ви кани на

17.10.2019
Единствен по рода си център за неотложна медицинска помощ ще отвори врати в Радомир
Той ще приема пациенти всеки ден след 20 часа, през цялата нощ до 8 ч. сутринта и 24 часа в почивни и празнични дни. Преглед при лекар ще се записва на денонощен колцентър, обаждането към който е безплатно. Това е първият подобен медицински център в града. Новият център за неотложна помощ заема над 200 кв.м. в сградата на бившата градска болница. Над 200 хиляди лева са инвестирани в ремонт на помещенията и медицинско оборудване от „Поликлиника България“ за последните 3 месеца. Новото звено разполага с 3 лекарски кабинети, дневен стационар с 4 легла, манипулационна и модерни клинична лаборатория, която се...

15.10.2019
МЕРОПРИЯТИЕ ПО ПРОЕКТ НА ТЕМА "ЦВЕТОВЕТЕ НА ЕСЕНТА"

15.10.2019
Единствен по рода си център за неотложна медицинска помощ предстои да бъде открит до края на годината в Радомир
ОБЩИНА РАДОМИР ВИ КАНИ НА 16.10.2019 от 17:00 ч в сградата на бившата болница, където ще бъде представен центъра за неотложна медицинска помощ и визията за развитието на здравеопазвавето в община Радомир.

12.10.2019
Град Радомир отбеляза четвърти Празник на бозата
Стотици жители и гости на града присъстваха днес на четвъртото издание на празника под надслов “С боза, гозба и песен”. Събитието бе уважено и от посланикът на Албания у нас Доника Ходжа и първият секретар на посолството на Косово в България Буяр Деску. Празникът започна от етнографски комплекс Стойова къща в Радомир. След това официалните лица и гостите на празника се отправиха към възстановката на стария пазар, където вкусиха домашно приготвени гозби, баници и сладкиши, а след това отпиха по чаша от прочутата местна боза. След това всички се отправиха към площада в центъра на града. Областният управител на Перник...

Община Радомир заема площ от 506 кв.км. В състава й влизат 31 села с 22 328 жители. Административен център е гр. Радомир с 16 254 жители. Разположен е в западното подножие на планината Голо бърдо, на 13 км. от гр. Перник, на 44 км. от гр. София и на 46 от гр. Кюстендил.

 

Радомир е средновековен град, изграден над праисторическо, антично селище и некропол. Населението е с будно национално съзнание. Първото килийно училище в Общината се открива през 1826г. в с. Радибош. В гр. Радомир учебното дело датира от 1868г. В руско - турската война от 1877 - 1878г. вземат участие 25 опълченци от Радомирско. Последен знаменосец на Самарското знаме е Никола Корчев, родом от с. Долна Диканя, Радомирско. След освобождението знамето е донесено в гр. Радомир от установилата се тук Трета опълченска дружина и се съхранява в радомирските казарми до 1882г.

ПРОВЕРКА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ
ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ НА ОБЩИНА РАДОМИР
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта ?