Добре дошли
ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ СИ БЪРЗО, ЕВТИНО И ЛЕСНО
Изглед от високо над град Радомир
Триумфална арка в град Радомир
Tалантливите деца на община Радомир
10.08.2018
Стартира изграждането на градинки и оформяне на зелените площи в градски парк Радомир. Различни видове цветя и храсти ще допринесат за създаването на приятна обстановка на всички посетители на парка. Над 40 броя туи и 70 броя растения, оформящи жив плет са засадени в централната част на парковото пространство. Засаждането се извършва от екипа на ОП „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство в община Радомир“ с управител Благовест Кацарски.

09.08.2018
Над 100 пейки ще бъдат поставени в предблоковите пространства и на различни обществени места в град Радомир. Те са осигурени по идея на Кмета на община Радомир Пламен Алексиев и Председателя на Общински съвет Светослав Кирилов. Първите пейки, които ще допринасят за по-добрата градска среда са вече монтирани в кварталите „Арката“ и „НОЕ“. От общинска администрация Радомир информират, че предстои поетапно монтиране и в останалите квартали на града. Също така ще бъдат поставени пейки и на жителите, взели участие в пролетния конкурс на общината за най-поддържано междублоково пространство. В тази връзка е и апелът на Община Радомир към хората да пазят общинското имущество, за да има градът ни красив и приветлив вид

08.08.2018
Футболен турнир ще събере младежи от град Радомир на градския стадион тази неделя. Организатор на мероприятието е община Радомир и ще се проведе на 12 август-Международен ден на младежта от 10:00ч. Отборите, които ще участват в надпреварата ще са разделени на квартали. А най-добрите ще получат купи.

01.08.2018
ФОТОИЗЛОЖБА "БЪЛГАРИЯ СРЕЩА СВЕТА"

12.07.2018
181 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
181 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА  ВАСИЛ  ЛЕВСКИ

10.07.2018
ОБЩИНА РАДОМИР ВИ КАНИ НА:

Община Радомир заема площ от 506 кв.км. В състава й влизат 31 села с 22 328 жители. Административен център е гр. Радомир с 16 254 жители. Разположен е в западното подножие на планината Голо бърдо, на 13 км. от гр. Перник, на 44 км. от гр. София и на 46 от гр. Кюстендил.

 

Радомир е средновековен град, изграден над праисторическо, антично селище и некропол. Населението е с будно национално съзнание. Първото килийно училище в Общината се открива през 1826г. в с. Радибош. В гр. Радомир учебното дело датира от 1868г. В руско - турската война от 1877 - 1878г. вземат участие 25 опълченци от Радомирско. Последен знаменосец на Самарското знаме е Никола Корчев, родом от с. Долна Диканя, Радомирско. След освобождението знамето е донесено в гр. Радомир от установилата се тук Трета опълченска дружина и се съхранява в радомирските казарми до 1882г.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ НА ОБЩИНА РАДОМИР
ПРОВЕРКА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта ?